Monday, February 12, 2007

3 éj itt, 2 éj ott

Eddigi 5 éjszakámból hármat sikerült itthon tölteni. Miért is? Mert ugye itt nincs éjszakai közlekedés. Persze nem maradtam fedél nélkül! De ugye ez azt is jeleni, hogy azért buliztunk eleget! Az itteni arcok kevésbbé hardcore-ok, mint az otthoniak, egész józanéletűek. Legalábbis akikkel eddig találkoztam.

Tegnap végre eljutottam Sultanahmetbe, értsd: Aya Sofia, Topkapi, Kék mecset, stb. Persze, egyelőre csak a környéket felfedezni, a múzeumolás még odébb van.

Ami már kiderült: isteniek a kaják! Ez persze rossz hatással van súlyomra, illetve lesz, de majd dolgozom rajta! Valahogy. Egyelőre eszem, mert még annyi finomság van!

Ami még kiderült: itt sok a leendő katona, vagy a katonaságba készülő ember. Szerencsétlenek, ha jó a testfelépítésük, mármint izmosak, magasak, akkor viszik őket keletre harcolni a kurd gerillák ellen a 6 vagy 12 hónapos kötelező katonai szolgálat idejére. Nem irigylem őket. De rengetegen vannak (már találkoztam egy jó párral, pl. tegnap is 2 pilótával vizipipáztunk), akik önmaguk választották a katonaságot, meg a nagyon szigorú, egy életen át tartó életmódot. Ők legalább válsztják! Ez itt egy nagy karrierlehetőség igazából. Bár miért is vagyok meglepve, mikor az itteni "Európa" legnagyobb hadserege? Akik a kötelező szolgálatra várnak, ők próbálják húzni-halasztani, de csak akkor nem viszik el őket, ha 1. valami olyan egészségügyi problémájuk van, amit persze a katonaorvos állapít meg, vagy 2. ha buzik, amit meg egy home videóval kell bizonyítaniuk, amin kivehetően akcióban vannak partnerükkel...

Ma tárgyfelvétel, úgyhogy megyek is, nehogy elkapkodják a jókat!

No comments: