Saturday, February 17, 2007

Istenek játéka, avagy félisten alias working class hero

Mi történik, ha egy félistennel hoz össze a sors? Kiderül, hogy 1. 1 évvel fiatalabb, mint én. Ez alapvetően még nem is lenne probléma, de! 2. szocialista, de a keményvonalas verzióból. Mit is tesz ez? Fiatalabb korában radikális anarchista csoportok aktív tagja, bibliája a Tőke. Hmmm. Örült, hogy egy poszt-szocialista országból érkező delikvenssel találkozhat, remélvén, kommunista eszméket vallok, és konstruktív diszkurzust folytathatunk a szocializmus különféle arcairól. Mikor kiderült, hogy Wallerstein, Fukuyama és Huntington otthoni tanszékem alapköveinek számítanak, nézett egyet, majd előadta, hogy őket az itteni politológia tanszék egyhangúan elítéli és utálja...Huntingtont tanítják ugyan, de elrettentő példaként. Ellenben kellemes és iszonyatosan hasznos délelőtt volt (van egy ember a tanszékről, akihez bármikor, bármivel fordulhatok!), csak ne hallottam volna annyiszor a délelőtt folyamán a munkásosztály szót! Jaaaj!

Tegnap meg voltam kérónézőben. Persze, a csomó telefonszámból csak ebben az egyben volt üres szoba, illetve...Mikor megláttam az arcokat, már éreztem mire számítsak. Ha annyit mondok, hogy a hajó ha nem is egy Four Seasons, de legalább egy Hilton ehhez a (minek is hívjam?) barlanghoz? képest, akkor nem vetettem el nagyon a sulykot. A következők hiányoztak az összkomfortérzésből:
  • villany 2 szobában
  • konyha
  • porszívó
  • mosógép
Alvás: ahol éppen üres ágy, illetve ágy? Miről is beszélek! Matrac akad. Asszem keresek tovább...

2 comments:

mrzlka said...

hú, neked már címkéid (labels) is vannak? menő. gondolom olvastad, de úgy néz ki, alakul az "Isztambul, jövünk!!!" projekt, méghozzá négyesben. az lenne a szép mi? megtuhatnák ott törökhonban mitől magyar a magyar leány. háhá. ezt most le is kopogom. pusz

annamarie said...

jól beszél korsó, össze kell hoznunk a projektet! szerdán edénytalálkozó a részletek megbeszélése végett:)
jó légy kanna, és hát igaz, ami igaz, azért huntington azonos értelmezése fontos egy kapcsolatban;)
ppp: krigli