Friday, July 27, 2007

red carpet

Szerdán voltunk moziban. A rádiós médiapartneren keresztül sikerült jegyeket szereznünk a Die Hard 4 itteni bemutatójára. Mivel lesz egy általuk szervezett bulink, és mindkettőnknek érdeke a nyilvánosság, helyi sztárok is jelen lesznek ezen az eseményen, akiket a bemutató alkalmával kellett volna meghívnunk. Az indiai moziipar, mint köztudott, nagyobb Hollywoodnál. Itt is istenítik a sztárokat, talán még jobban is, mint Amerikában, mert egy-egy sztár halálakor tömeges ögyilkosságok mennek végbe. És rengeteg sztár van!

Ez a premier sem telhetett el nélkülük, afféle VIP esemény lévén. Ahogy a mozihoz értünk néztünk, hogy merre menjünk, mert piros szőnyeg, mellette hegyekben az emberek, gondoltuk, hogy ez a sztároké, mi majd valahol hátul beslisszolunk. Hát nem. Egyetlen út befele ez a piros folyosó volt. Hurrá! De a megpróbáltatások a helyiek telefonfényképezőjének serény kattogása után nem fejeződtek be. Piskóta volt ahhoz képest, ami bent várt ránk. Fényképészek és kamerák hada fogadott bennünket a mozi előterében. Hamar rájöttek, hogy nem mi vagyunk az érdekesek, de ez nem állította meg őket abban, hogy 2 perc alatt meg ne vakítsanak totálisan. Nyilván két fehér nő errefelé nem mindennapi látvány. Persze mondanom sem kell, hogy reggel nem mostam meg a hajamat, merthogy minek is? Senki nem szólt nekem előre, hogy ilyen helyre megyünk!

A film amúgy nagyon vicces volt! Bruce Willis megjelenésekor és a látványos trükköknél a közönség tapsviharban és örömujjongásban tört ki. És ez elvileg egy VIP esemény volt! Nagyon kíváncsi vagyok már egy helyi filmre is, helyi normál közönséggel. Ahova tényleg nem kell hajat mosni.

No comments: