Monday, January 29, 2007

itthon síelésből, féllábbal külhonban

Visszatértem a síelésből! Nagyon kellemes volt, csak elkapott bennünket egyfajta gerlitzen-wörthersee vírus, ahogy O elkeresztelte, minek eredményeképpen térdtájékon érdekes folyamatok mennek most végbe bennem. Egyszóval fáj. Már éreztem az első bakancsbecsatolásnál, hogy ez így nem a legfajább, de csak mostanra vált konstanssá a szúrás és a lépcsőzési nehézségek. Féloldalazva bárhova felkúszok, de a standard lépcsőmászás gondokat jelent. A hely egyébként gyönyörű volt, nemúgy az idő. Szombaton olyan orkán kapott el bennünket, hogy majd' átfújt a hegy másik oldalára. Az átható szelet kezelnünk kellett, így kötöttünk ki egy hüttében, ahol hirtelen lecsúszott a finom, meleg forraltbor, majd utána a 'reality flash'! A reality flash nem más, mint termoszban melegen tartott vodkás tea. Miután jól felmelegedtünk, megpróbáltunk még egy kicsit csúszkálni, ami egyrészt az elfogyasztott szesztől, másrészt a minket hegynek felfelé toló szétől, harmadrészt a felvonók korai zárási ideje miatt hamar dugába dőlt, és hosszas felvonóban eltöltött himbálózás után a biztos lejutást választottuk. Persze, az sem volt annyira biztos, minthogy a szél ugye...még az arcomnak is fájt, pedig be volt bugyolálva rendesen! Ezen kívül a hétvége alatt felfedeztem magamnak újra Tracy Chapmant, és kiderült, hogy pókerezni vicces és jó.

Ma az utolsó köröket akartam leróni anyaintézményemben, ami persze lúzerségem okán jól meghiúsult. Az egyik iroda nyitvatartását alaposan benéztem, a másik helyre meg naná, hogy itthon hagytam a gondosan előkeresett és kikészített papírlapot. Ez azt jelenti, hogy szerdára tolódik ez az utolsó kör.

Aztán az van még, hogy ez a hét az, amikor még az indulás előtt mindenkivel össze kellene futni, amiből a fele persze nem fog összejönni, már most látom. Igyekeznem kell okosan szervezni már megint. Legalább a búcsúbuli időpontja és helye már fix, a meghívók kimentek.

Holnap megyek a követségre vízumért. Hát, ha nagyon akarnék, simán tudnék szerezni kamuból is egy ilyen vízumot. Szemben a többi követséggel, ők nem kérnek mást, mint az útlevelet, egy fotót, meg egy meghívólevelet az egyetemtől. (ami időközben megérkezett, bár még egyszer rá kellett csörögnöm az illetékesre, és azután még 2 napig tartott egy scannelés+send message kombó) Szóval, ezt a scannelt cuccot simán lehet módosítani, meg akármi. Nem hiszem el, hogy itt ennyire laza a rendszer, de persze majd holnap úgyis kiderül a turpisság, márha van.

Ellenben most eddig nem hallatott hangokat ad a mosógépem, úgyhogy megyek, megnézem kibírja-e még az utolsó pár mosást.

No comments: